2020

Dit jaar 2020 mag ik niet klagen. Het voelt als een fijn jaar. 

Na een positieve kijk op het nieuwe jaar, een positief gevoel hebbend, ging ik dit nieuwe jaar met veel plannen in!

Er werden wat therapieën afgerond, waar ik me heel goed bij voelde. Ik ging starten met een onderzoek naar vermoeidheid bij CVA via de universiteit van Maastricht. Ik wilde gaan proberen om ook eens 'los' te schilderen en niet alleen op nummer. Maar het belangrijkste voor mij was dat ik Jetzt geht's Los, mijn vroegere radioprogramma nieuw leven wilde inblazen. Elke zondag een nieuwe uitzending verzorgen via Internet. Bovenop de uitzendingen van Luister naar NAH. Nu ik het allemaal bij elkaar zie staan, zie ik het al van verre aankomen. NATUURLIJK ging ik met alles mijlenver over mijn grenzen heen. Tussendoor nog jarig, uit eten geweest. 

Een week ná mijn verjaardag kwam de bekende man met de hamer dan ook op bezoek !

Ik kon zo goed als niks meer, ik kreeg tintelingen door mijn hele lijf, tintelingen en trillen. Mijn spraak werd ook moeilijker en vertraagde sterk. Ik was vreselijk moe en ik kon letterlijk alleen maar liggen en me rot vervelen. Zo gauw ik op de been kwam, kreeg ik weer zo'n aanval.

Na een kleine week heb ik toch de huisarts ingeschakeld en samen met de neuroloog in een telefonisch consult kwam hij tot de conclusie dat ik door overbelasting een foute ademhaling had gecreëerd, ik ademde grote teugen in en maar kleine teugjes uit. Hierdoor had ik hyperventilatie aanvallen gekregen. Door een juiste ademhaling toe te passen (3 tellen inademen en 6 tellen uit) kan ik de aanvallen nu onder controle houden. Uiteraard was ik blij dat het niets anders is, maar dit heb ik nog nooit als restverschijnsel gehad!

Voorheen wezen duizeligheid en balans problematiek mij op overbelasting. Nú was ik al ruimschoots over mijn grenzen gegaan en moet ik ze opnieuw leren vinden.

Inmiddels ben ik weer een paar maanden verder en komen we langzaam maar zeker uit de corona crisis.  De afspraken op de kalender beginnen zich ook weer te vullen, ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet genoten heb van een lege kalender, maar ik ben ook blij dat het leven weer op gang komt !

Het enige wat corona mij gekost heeft, is de geboekte reis naar Spanje. Maar ook dat mag voor mij de pret niet drukken op ver jaar 2020, tot nu toe ben ik tevreden!

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb